Печериці в сметані


Печериці в сметані.

Недороге і просте в приготуванні блюдо, готуватися на швидку руку. Печериці в сметані багаті корисними поживними властивостями, це блюдо можна назвати дієтичним.

Можливо Вам буде це цікаво:

Гриби печериці містять білки (більше 5% маси грибів), жири (близько 1%), вуглеводи (3%), а також необхідні людині макро- і мікроелементи - калій, кальцій, цинк, мідь, залізо, кобальт.
Нерідко печериці за своїми поживними властивостями іноді прирівнюються до м'яса і використовуються в їжу вегетаріанцями. А за своїм змістом фосфору вони порівнянні з морепродуктами.

Регулярне вживання печериць в їжу значно знижує рівень холестерину в крові, виводить з організму шкідливі важкі метали і шлаки. А також печериці грають в організмі роль серйозних антиоксидантів.

Для приготування печериці в сметані вам будуть потрібні:

1 кг. печериць, 2 цибулини, 50 гр. вершкового масла, 2 ст. ложки тертого сиру, 2 ст. ложки панірувальних сухарів, 1 склянка сметани, сіль, перець.

Спосіб приготування:

Гриби нарізати часточками, цибулю дрібно наш і нковать півкільцями. Скласти гриби і цибулю в глибоку чавунну сковороду, додати кілька ложок бульйону або води і тушкувати до готовності.

Потім залити гриби сметаною ,, обсипати сиром, змішаним з обсмаженими на вершковому маслі сухарями, і запекти в духовці протягом 5-7 хвилин.

Печериці в сметані готові, це блюдо урізноманітнює і прикрасить ваш повсякденний стіл ..
Letyshops

0 коммент.: