Індичка до різдва


Індичка до різдва

Ніжне, соковите м'ясо тане в роті, смак золотого апельсина переповнює наші рецептори і хочеться взяти ще шматочок, хрустка скоринка дістанеться кожному бажаючому, запечене яблуко доповнює смак цієї страви. Ця страва до свята має готуватися заздалегідь.

Для приготування вам будуть потрібні
індичка (ціла) - 1 шт; вода - 5 л; сіль за смаком) ; мед - 100 г; імбир (корінь) - 1 г; кориця (паличка) - 5 шт; апельсин - 5 шт; яблука зелені - 5-8 шт; мускатний горіх (чайна ложка) - 5 г; перц білий (чайна ложка) - 5 г; оливкова олія - ​​100 г; розмарин - 5 г; соєвий соус - 100 г; часник - 3 зуб .; кардамон - 1 г; цукор - 100 г.
Спосіб приготування:

Зазвичай я починаю з того, що готую маринад. Для цього у воду додаємо сіль, соєвий соус, перець, оливкова олія, корицю, імбир, часник, про п ущенний через прес, розмарин, кардамон, мускатний горіх, мед, цукор, сік від вичавленого апельсина приблизно 3-4 штук. Все це розмішуємо і укладаємо туди підготовлену чисту індичку, щоб маринад повністю покривав її.

Ставимо в холодне місце на 1-2 доби, помішуючи 2 рази на добу. Ось чому це блюдо готуватися заздалегідь, індичка повинна побути в маринаді. Потім витягуємо тушку з маринаду, укладаємо на деко або в глибоку форму, на дно додаємо трохи нашого маринаду, внутрішню частину тушки посолити додатково і заправимо яблуками і різаними навпіл апельсинами.

Сколюємо зубочистками і ставимо в гарячу духову шафу на 4 години, періодично поливаючи соком, виділеним при смаження. Як індичка добре зготується, зменшуємо жар і готуємо до повної готовності, перевіряємо по соку, він повинен бути прозорим.

Все ваша індичка до Різдва готова. Добрих і хороших Вам свят!
Letyshops

0 коммент.: