Картопляна запіканка «Гратен»


Смак виходить, дійсно, ніжний і вишуканий. Відмінна альтернатива вже трохи набридлому картопляного пюре, до того ж приготування ще менш трудомістке.

Для приготування вам будуть потрібні продукти:
1 кг картоплі, 1 склянка молока, 2 зубчики часнику, 50 гр. вершкового масла, 0,5 ч.л. мускатного горіха, 50 гр сиру, сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування: 
Нарізати картоплю скибочками завтовшки ін та близно 5 мм і покласти його в форму розміром приблизно на 1200 мл, глибиною 5 см. Зверху розкласти шматочки вершкового масла.
Часник потовкти. Нагріти до кипіння молоко разом з часником, сіллю і перцем. Вилити в форму. Зверху посипати сиром і мускатним горіхом.
Запікати в заздалегідь розігрітій духовці, духовку розігріти до 180 - 190 градусів. Запікати протягом 25-30 хвилин Блюдо буде готове, коду картопля стане м'яким, молоко в нього вбереться, а верх підрум'яниться.
Letyshops

0 коммент.: