Курка в яблуках запечена в духовці


Курка в яблуках запечена в духовці

Запечена курка з яблуками виходить дуже ніжна і соковита, а фрукти надають м'ясу злегка солодкуватий присмак. Готувати його дуже просто, а результат перевершує будь очікування. Обов'язково спробуйте приготувати це блюдо. 

   Для приготування вам будуть потрібні продукти:
1 курка; 3 - 4 яблука; часник; приправи для м'яса; оливкова олія; сіль перець за смаком.

Спосіб приготування: 
Приступимо до приготування: Тушку курей і ци потрібно помити зсередини і зовні, а потім паперовим рушником обсушіть її. За допомогою вилки зробіть кілька дірочок на стегнах, грудях і черевці, для витікання жиру.
Зсередини і зовні натріть тушку сіллю і чорним меленим перцем, а всередині курку натріть часником. Зверху тушку курки її шкірку змастіть оливковою олією, тоді після випікання вона набуде золотистого відтінку.
Готуємо начинку: Помийте яблука, розріжте на часточки і видаліть насіння. Курка, фарширована яблуками , вийде духмяний і смачний, якщо в начинку додати чорнослив, цитрусові та горіхи.Після того як закладіть начинку всередину курки, краю черевця закріпіть зубочистками або нитками.
Покладіть тушку на деко або в глибоку форму, налийте близько 100 гр. води. Духовку розігрійте до 220 градусів і помістіть курку приблизно на 30 хвилин. Потім понизьте вогонь до 180 градусів і смажте до готовності. Коли грудка стане підгорати, накрийте птицю шматком фольги, а для того, що б курка була соковитою, поливайте птицю виділяється соком і жиром.
Ось блюдо Курка в яблуках готове, перекладіть її на блюдо і дайте їй трохи охолонути. Черевце звільніть від зубочисток або ниток, дістаньте начинку і викладіть її навколо птиці.
Letyshops

0 коммент.: