Це смачне, ситне, живильне блюдо, яке практично неможливо зіпсувати. Однак щоб така каша вийшла по-справжньому корисною і смачною, при її приготуванні потрібно дотримуватися деякі тонкощі.
Для приготування вам знадобляться продукти:
Горох 200 гр. -1 Стакан, цибуля 1 шт., Морква, яблуко, сік лимона, сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Для початку горох потрібно перебрати, видаливши зіпсовані і неякісні горошинки, потім промити під проточною водою кілька разів і висипати в каструлю, залити водою з розрахунку 1 частина гороху до 4 частин води і залишити на 5-7 годин або на ніч.
Ставити варитися горох на плиту потрібно в тій же воді, в якій він вимочують, каструлю ставлю на маленький вогонь і починаю готувати кашу, постійно помішуючи і збираючи пінку. Після закипання кашу можна посолити, перемішати, а нагрів плити потрібно знизити і далі варити кашу не менше півгодини на повільному вогні.
У кашу додаю сік лимона, приблизно 1 ст. ложку. На сковорідці готую пассеровку з дрібно нарізаної цибулі і моркви. На дрібну тертку натераем яблуко.
Наша каша повинна бути дуже рідка, можливо доведеться додавати трохи води. Додаємо в нашу кашу пассеровку і яблуко, перемішуємо.
Ось і все наша горохова каша готова. Подавати її можна на стіл, остудивши, при бажанні прикрасьте зеленню.
Приємного вам апетиту
0 коммент.: