Все прекрасно знають. що новорічний і різдвяний стіл не обходиться без традиційної страви, без холодцю.
Але багато господинь намагаються уникати приготування цієї страви, тому як це довго, хочу сказати, що це як на це подивитися.
А холодцю все ж дуже хочеться. Поділюся з вами як приготувати холодець.
Для приготування нам знадобляться продукти:
ніжка теляча 1 шт. близько 1 кг. , Телятина 300 гр., Морква 2 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2-3 зубчики, лист лавровий 3 шт., Перець чорний горошок 5-7 шт., Петрушка, сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Яловичу ніжку ретельно миємо, кладемо в каструлю і варимо на дуже маленькому вогні протягом 3 годин. Беремо м'ясо , так само промиваємо його і теж кладемо в кас т рюлю в компанію нашої ніжки і варимо ще приблизно 1 годину, разом з м'ясом додаємо туди лавровий лист, перець і сіль за смаком.
Потім виходить, що через чотири години беремо моркву і корінь петрушки ретельно вимити. Лук очищаємо, миємо, нарізаємо на 4 частини. Часник теж очищаємо. Все це кладемо до м'яса і варимо ще 2 години.
Після того як ми все це зробили каструлю знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути. Потім бульйон проціджуємо. М'ясо нарізаємо і викладаємо у форму разом з морквою і петрушкою. Заливаємо процідженим бульйоном і ставимо на холод мінімум на 4 години.
Ось і все наш холодець з телятини готовий. Моя мама додає курку і комбінує, скажу чесно виходить нітрохи не гірше.
0 коммент.: