Заливна риба досить популярна страва, особливо в новорічні свята, якщо вам ще не доводилося готувати цю страву, я з величезним задоволенням рекомендую Вам рецепт цього чудового блюда Безперечно заливна риба є прикрасою будь-якого святкового столу.
Для приготування заливної риби вам знадобляться продукти:
філе риби (підійде будь-яка океанічна риба) - 600 гр., цибуля - 1 шт., морква - 1 шт., лавровий лист - 1 шт., запашний перець - 1-2 горошини, чорний перець - 3-5 горошин, желатин - 2 ст.л., зелень або морква, лимон, маслини, солодкий перець і т.д. - Це для оздоблення.
Спосіб приготування:
Почнемо приготування нашого страви, з того, що нам потрібно приготувати овочевий бульйон. Для цього в каструльку залити 1.5 літ. води, покласти туди очищений н ую морква і цибуля, лавровий лист, запашний перець, варити на слабкому вогні 1 годину.
Далі потрібно замочити желатин в склянці холодної кип'яченої води і залиште його набухати. Філе нашої риби наріжте шматочками і покладіть вариться в наш бульйон хвилин на 7-10, сіль за смаком.
Готовий бульйон проціджуємо, додаємо розчинився желатин і ретельно все перемішуємо. Беремо формочки і наливаємо в них проціджений і остиглий бульйон шаром п'ять міліметрів, і ставимо їх в холодильник на двадцять хвилин, до повного застигання.
Далі потрібно замочити желатин в склянці холодної кип'яченої води і залиште його набухати. Філе нашої риби наріжте шматочками і покладіть вариться в наш бульйон хвилин на 7-10, сіль за смаком.
Готовий бульйон проціджуємо, додаємо розчинився желатин і ретельно все перемішуємо. Беремо формочки і наливаємо в них проціджений і остиглий бульйон шаром п'ять міліметрів, і ставимо їх в холодильник на двадцять хвилин, до повного застигання.
Дістаємо формочки з холодильника, і викладаємо на застигле желе різні фігурки з нарізаною морквини, зелені. Після цього заливаємо в формочки бульйон таким чином, щоб він покривав лише викладені фігурки.
І знову все ставимо в холодильник до повного застигання, приблизно тридцять хвилин. Наступним шаром викладаємо рибу і заливаємо її бульйоном.
Ставимо формочки в холодильник до повного застигання на три, чотири години, а краще всього на всю ніч. Готову страву можна подавати до столу в формочках або акуратно перевернути і викласти на велике блюдо.
Блюдо заливна риба готове. Хочу сказати, що якщо немає формочок це не біда, можна використовувати, звичайну, глибокий посуд. Так само можна додавати замість морквини варені яйця і зелений горошок. Багатьом моїм знайомим це блюдо подобається більше коли я його готую з цільної риби, скажу так, що по мені смак майже такий же, але уваги до себе вимагає набагато більше.
0 коммент.: