Голубці з томатною підливою
Для приготування голубців з томатною підливою вам знадобиться продукти:
1 качан капусти (середнього розміру), 700 -800 г м'ясного фаршу, 150 - 200 г рису; 1 морква, 250 г томату, 100 г сметани, 2 цибулини, рослинне масло для обсмажування овочів, сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
Беремо щільну капусту середнього розміру, у капусти вирізаємо качан, кладемо в каструлю і заливаємо окропом.
Тримаємо до тих пір, поки верхні листки не почнуть легко відділятися від качана. Якщо капуста не молода - каструлю ставимо на повільний вогонь. Відокремлюємо листя.
Відварюємо рис до напівготовності, даємо йому охолонути, викладаємо його в миску з фаршем. Очищену цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Морква очищаємо, натираємо на тертці.
Частина цибулі викладаємо в миску до фаршу і рису, не забуваємо про сіль і перець, перемішуємо фарш.
Підготовлений лист капусти маємо підставою до себе, викладаємо всередину невелика кількість фаршу. Звертаємо кульочки.
Голубці викладаємо у велику каструлю з товстим дном або казанок, намагаючись розташовувати їх максимально щільно, (класти їх необхідно швом вниз) зверху заливаємо водою, вода повинна покрити голубці. Ставимо на повільний вогонь.
Приступаємо до приготування підливи. На розігріту сковорідку наливаємо невелику кількість рослинної олії і злегка обсмажуємо цибулю і моркву, додаємо томат і як тільки томат закипить, додаємо сметану, доводимо до кипіння, солимо, перчимо до смаку.
Приготовану підливу виливаємо в казанок до голубців і тушкуємо до готовності, близько 30 - 45 хвилин. Капуста повинна стати м'якою.
Голубці з томатною підливою готові, подаємо їх на стіл.
0 коммент.: