Коржі з сиром та шпинатом
Дуже популярні коржі, в Туреччині їх печу практично в кожному готелі і практично всіх міських вулицях, в основному подають їх між сніданком і полуднем. Перевагою цих коржі своєю універсальністю. начинку можна робити будь-яку - яку вашій душі завгодно, але я хочу запропонувати вам рецепт з сиром, бринзою і шпинатом, ці коржі мені особливо полюбилися.
Для приготування турецьких коржів з сиром і шпинатом будуть потрібні продукти:
Для тіста: 300 г борошна, 1 ч. Ложки солі, 7 г .сухіх дріжджів, 1 ст.ложка вершкового масла, 120 мл теплої води.
Для начинки: 200 г шпинату (або рубана зелень), 100 г. сиру, 100 г. бринзи, зубчик часнику, сік 1 лимона.
Спосіб приготування:
Готуємо тісто: У просіяне борошно додати сіль і дріжджі і добре перемішати. Вершкове масло розмішати в 120 мл теплої води і додати в борошно. Замісити приблизно 5 хвилин м'яке тісто, покласти приготоване тісто в миску, накрити рушником і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
Готуємо начинку: Сир змішати з бринзою, протерти масу через сито, додати подрібнений часник, лимонний сік, перець, приправити сіллю і перемішати.
Шпинат вимити, обсушити, скласти в каструлю і поставити на невеликий вогонь. Через 1-2 хвилини, коли листя обмякнут, зняти з вогню і дати їм охолонути. Остигнули листя дрібно порубати і змішати з приготованою раніше сирною масою.
Тісто розділити на 8 частин, кожну розкачати в тонкий коло. Зробити часті проколи виделкою.
Обсмажити кожну корж по 1,5 хвилини з кожного боку на рослинному маслі.
Турецькі коржі з сиром і шпинатом готові, коржі гарненько промазати начинкою і скласти їх навпіл.
Обсмажити кожну корж по 1,5 хвилини з кожного боку на рослинному маслі.
Турецькі коржі з сиром і шпинатом готові, коржі гарненько промазати начинкою і скласти їх навпіл.
Приємного вам апетиту!
0 коммент.: