Гриби віддають рису свій аромат, страва виходить смачне, ситне і корисне. Рисові котлети з грибами дієтичне блюдо, корисне для всієї родини, складається з не дорогих продуктів.
Можливо Вам буде це цікаво:
Рис - прекрасний вибір для прихильників активного способу життя і здорового харчування. Він є значним джерелом складних вуглеводів, а також містить клітковину і мінеральні речовини в помітних кількостях.
Гриби містять білки (більше 5% маси грибів), жири (близько 1%), вуглеводи (3%), а також необхідні людині макро- і мікроелементи - калій, кальцій, цинк, мідь, залізо, кобальт.
Для приготування рисових котлет з грибами потрібні продукти:
250 гр. рису, 300 гр. печериць, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, сіль, чорний перець, манна крупа для панірування, рослинне масло.
Спосіб приготування:
На початку, потрібно відварити рис до готовності, злити і промити. Потім очистити цибулю і нарізати дуже дрібними кубиками. Часник очистити і дуже дрібно нарубати. Печериці почистити, помити, дрібно нарізати.
Сковорідку нагріти і налити рослинне масло, обсмажити цибулю з часником до про з р ачності, додати шампіньйони і перемішати. Зробити вогонь поменше, накрити кришкою і тушкувати приблизно 10 хвилин, помішуючи.
Потім в сковороду до печериць з цибулею додати рис. Ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком і перемішати. Далі остудити і з рисової - грибної маси сформувати котлети.
Сформовані котлети обваляти в манній крупі і обсмажити на олії до золотистого кольору з двох сторін.
Ваше блюдо котлети рисові з грибами готове, це блюдо подавати з зеленню і соусом на ваш смак.
0 коммент.: