Хачапурі з сиром. Швидко та Смачно

Хачапурі з сиром 


Це сирний пиріг, дуже смачне, ситне і корисне блюдо для всієї родини, його готують зазвичай перед самим приходом гостей. Готувати його дуже просто, а результат перевершує будь очікування. Обов'язково спробуйте приготувати це блюдо.


Для швидкого приготування хачапурі з сиром Вам будуть потрібні продукти:

Кефір 250 мл, борошно пшеничне 500 гр., Сода харчова 1.5 гр., Яйце куряче 2 шт., Сир - Сулугуні 300 гр. З розрахунку на 2 хачапурі (діаметром 20 - 22 см.).

Спосіб приготування

У миску з кефіром розбиваємо яйця і просіюємо борошно з додаванням соди. Борошно додаємо поступово (скільки візьме)

Хачапури с сыром Все добре перемішуємо.

Хачапури с сыром

Має вийти м'яке тісто, не прилипає до рук. Для розкочування тіста, швидше за все, знадобиться ще борошно, грам 100.

Для начинки: натираємо сир на крупній тертці і додаємо туди одне-два яйця.

Тісто ділимо на 2 рівні частини. Кожну частину ділимо ще на 2 - одну трохи більше іншої. Розкачуємо з цього тесту коржі товщиною приблизно 0,5 см., Не більше.

Діаметр коржі повинен бути трохи більше діаметру сковороди, щоб потім хачапурі вийшли розміром зі сковороду.

На велику корж викладаємо чверть сирної начинки і розподіляємо її рівномірно, трохи відступивши від країв.

Меншу корж кладемо зверху і защипуємо краю приблизно так. На сковороду кладемо корж швом вниз і готуємо під кришкою на маленькому вогні хвилин 6-8. Через цей час коржик збільшиться в розмірах, можуть з'явитися пухирі, їх потрібно пробити.

Перевертаємо хачапурі і смажимо з іншого боку вже без кришки ще хвилини 3-4.

Хачапурі з сиром готове, найзручніше розрізати ці хачапурі як пиріг і відразу ж подавати, поки вони гарячі і сирна начинка не застигла.

Їсти їх бажано поки вони ще гарячі, так що, починаючи готувати, розраховуйте свої сили в поїданні цих сирних пирогів.

Приємного вам апетиту!

0 коммент.: